português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
ALTRES NATURA []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 4   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 4
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Esquí de muntanya a Catalunya : 50 itineraris pel Pirineu Català / Pito Costa
Costa, Pito


Valls : Cossetània, 2023
168 p. : il. ; 24 cm (Altres natura
ISBN 9788413563237

Llibre de gran format amb fotografies, antigues i actuals, il·lustracions i mapes detallats de cada un dels itineraris. Aquest llibre està dividit en dues parts. La primera narra la història de l'esquí de muntanya a Catalunya des de tres vessants: la de l'excursionisme, la competició i la divulgació. La segona és un recull de cinquanta itineraris proposats per esquiadors de referència en aquests tres àmbits. M'ha interessat especialment agermanar aquests universos tan distants i alhora tan propers. (Editorial).



Matèries: Esquí ; Esports d'hivern ; Estacions d'esquí ; Guies excursionistes ; Muntanyisme
Àmbit:Catalunya ; Pirineu
Cronologia:[2023]


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 4
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Atles dels ocells nidificants de Catalunya : distribució i abundància 2015-2018 i canvi des de 1980 / [Il·lustracions de Toni Llobet i Martí Franch]



Valls : Cossetània, 2021
642 p. : il. ; 31 cm (Altres natura
ISBN 9788413560939

És el resultat d'un treball de ciència ciutadana en què han aportat dades més de 1.200 observadors, dels quals 529 s'han organitzat per cobrir tot el territori català entre 2015 i 2018 per recollir dades de manera sistemàtica. Aquest Atles és la font d'informació més completa sobre la distribució i l'abundància dels ocells que crien de Catalunya. Un total de 233 espècies han nidificat en aquest territori en el període 2015- 2018, 224 de les quals són natives i 9 exòtiques. Algunes, com la merla, es troben pràcticament arreu, però d'altres tenen distribucions molt més petites, com el flamenc rosat, que cria en una sola localitat. En total, s'estima que hi ha entre 8 i 12 milions de parelles d'ocells nidificants però la major part d'espècies en té menys de 2.000. El llibre mostra, a més, els canvis succeïts en les poblacions al llarg de les darreres dècades i les causes que hi ha al darrere, tant en conjunt com per a cada espècie. La tórtora de bosc, per exemple, es troba en un procés de regressió a la franja litoral, però a l'interior la seva tendència és positiva. Aquest atles és el resultat de l'esforç coordinat de la comunitat d'ornitòlegs del país. Desitgem contribuir a donar a conèixer i posar en valor aquest fascinant patrimoni natural. D'aquest llibre cal destacar l'estudi dels canvis d'aquestes poblacions les darreres dècades, gràcies a la comparació amb els dos anteriors atles d'ocells nidificants de Catalunya que s'havien publicat (1975-1983, 1999-2002, i ara, 2015-2018). El llibre inclou més de 1.500 mapes (1.511 mapes de resultats +alguns metodològics) i quasi 500 gràfics (491 de resultats + algun metodològic). (Editorial).



Matèries: Fauna ; Ocells ; Atles
Àmbit:Catalunya
Cronologia:2015 - 2018
Autors add.:Llobet i François, Toni (Il·l.) ; Franch, Martí (Il·l.)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 4
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Catalunya prehistòrica : en 25 jaciments paleontològics / Roc Olivé i Guillem Orlandi Oliveras
Olivé, Roc


Valls : Cossetània, 2019
56 p. ; 29 * 24 cm (Altres natura
ISBN 9788490348710

Quins animals vivien a Catalunya fa milions d'anys? Com eren els ecosistemes que habitaven? L'estudi de les roques sedimentàries que afloren arreu del nostre país i dels fòssils que contenen pot donar resposta a aquestes preguntes i fer-nos una idea de com eren els ambients passats i la fauna i flora que els ocupava. En el llibre que tens entre les mans fem un recorregut per la Catalunya prehistòrica a través d'alguns dels seus jaciments paleontològics més importants i les seves reconstruccions. Són uns jaciments que ens han proporcionat informació molt valuosa sobre l'evolució de la vida i han situat la paleontologia catalana en el context científic mundial. Per exemple, a Catalunya s'han trobat fòssils de primats hominoïdeus que són clau en la història del nostre llinatge, vestigis dels últims dinosaures d'Euràsia o les restes de la planta angiosperma més antiga coneguda fins ara. Les reconstruccions van a càrrec del paleoartista Roc Olivé, amb l'assessorament i els textos del paleontòleg Guillem Orlandi Oliveras. (Editorial).



Matèries: Prehistòria ; Paleontologia ; Fauna ; Flora ; Fòssils ; Jaciments arqueològics
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2019]
Autors add.:Orlandi Oliveras, Guillem


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 4
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Terres de l'Ebre i Matarranya : Encisadores / Vicent Pellicer Ollés
Pellicer i Ollés, Vicent


Valls : Cossetània, 2016
216 p. : pral. il. ; 30 * 30 cm (Altres natura

Durant quasi tres primaveres he recorregut pobles, muntanyes, valls, rius, boscos... He tastat pa acabat de fer en forns de llenya amable. He descobert perfums novells d'immensos camps de fruita dolça. El Delta m'ha pintat albades insòlites. He navegat per lleres curulles de cançons seductores. Des de talaies privilegiades he contemplat la frenesia dels sembrats. A boqueta nit, sota la llum inesgotable dels estels que embolcallen aquestes terres, he somiat mons de formositat exquisida, que m'il·lusiona de compartir amb vosaltres. (Editorial).



Matèries: Crònica gràfica ; Fotografies
Àmbit:Terres de l'Ebre ; Matarranya - Aragó
Cronologia:[2016]


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3